Sidevisninger i alt

lørdag den 20. august 2016

August sysler

Vi var til sølvbryllup i onsdags hos nogle venner. Det er jo en bedrift i sig selv - at være gift med den samme i 25 år. Vi var hos parret kl. syv, hvor vi sang de sædvanlige sølvbryllupssange med tilhørende trompetklang. Derefter blev vi inviteret til morgenkaffe i nærheden, det ligger helt nede ved vandet. Mosekonen bryggede rigeligt den morgen og det var en helt eventyrlig og meget idyllisk morgen.
Synes lige jeg vil dele dette billede som jeg synes er ret godt.
Drivhushygge - taget fra min siddeplads. Når jeg kommer træt hjem fra arbejde, er det her jeg sidder og lader lidt op igen, inden havearbejde, tøjvask, madlavning og alle de andre ting hverdagslivet byder på. Det er SÅ skønt at have fået et drivhus til at være i - men her er da også et par enkelte planter - og lettere rodet.
Mon jeg ikke snart kan lære det; at binde tomaterne ordentligt op. En morgen var 2-3 tomatplanter faldet ned- Øv hvor ærgerligt. Men tomaterne er nu så store og vejer 200-400 gram og det er tungt, hvis der ikke er bundet ordentligt op. Nå jeg reddede vist det meste - håber jeg.
Dette lille betonkar er lavet af to spande til at have maling i, I ved dem til at køre malerrullen ned i. Jeg fik nogle tegnede sten som gave og fandt at de ville komme til sin ret i dette kar. Jeg elsker den slags mos der allerede er på siderne.

lørdag den 6. august 2016

Trut i kroner og liljer

Trompetkrone, Catalpa bignonioides som jeg købte som et 50 cm højt træ på plantemarkedet i Geografisk have i Kolding i 2011 eller 12. Jeg kunne vælge mellem alm. grøn og så denne gulgrønne sag. Jeg er glad for at jeg valgte den lyse her, som passer så glimrende i 'Det gule bed'. Se hvor lille det var da jeg plantede det her
Det springer meget sent ud og hvert forår tror jeg at NU er det nok gået ud, men pludselig står det med blade så store som tekopper og lyser langtvæk.
Jeg glæder mig til det begynder at blomstre, det sker nok først om nogle år - synes jeg har hørt eller læst at det skal være 10-15 år inden blomstringen starter. Så der er noget at glæde sig til om nogle år i august måned, en usædvanlig måned for et træ blomstrer i synes jeg.

Apropos trompeter - i samme bed står et par gule liljer. Med lidt god vilje kan de også minde om trompeter...
Jeg kender desværre ikke navnet på denne gul-røde skønhed, men den dufter som en drøm.
Den gule herunder hedder Lilium Honeymoon - en rigtig smuksak.
Allersidst et aftenbillede oppe fra det højeste punkt i haven (det gule bed er lige til venstre for fotografen) ned over staudebedet og drivhuset i baggrunden, sådan aftener vil vi gerne have mange flere af og ikke det regnvejr der bydes på i dag.

Update: Jeg blev gjort opmærksom på at trompetkrone får lange bønner og så kom jeg i tanke om at sådan et træ fotograferede jeg i Berlin i sidste uge, så for min egen - og måske også for din - skyld, sætter jeg lige billedet ind her.