Sidevisninger i alt

onsdag den 21. februar 2018

Havehandskerne venter

 Havehandskerne hænger klar til at blive taget i brug. De er vistnok efterhånden blevet tørre :-)
Vores "skråning" har i mange år været besværlig at gøre ren. Jeg kunne hakke og hale skidt op i en uendelighed. Så fik jeg et par sække savsmuld, som hjælper en del på det. Her endnu et lag nyt savsmuld. Samtidig jordforbedrer det, så overlevende ukrudt lettere kan hales op. Surbundsplanterne kan godt lide et lag savsmuld og løgplanter og andre sjove ting der lige nu er under jordoverfladen gror også lystigt.
Vintergækkerne er helt perfekte nu. Buketter plukkes. Som sidste år er der en bandit der godt kan lide hovederne af mine vintergækker. Man kan se det på et par enkelte lidt tv for midten. Hvis jeg googler det, kan det være snegle - selvom jeg ikke har set nogle - endnu.
Jeg har beskyttet roserne med gran og blade fra bøgehækken finder selv vej til bedet. Jeg håber det bliver et noget bedre rosen-år end sidste år. Har vi ikke fortjent det? Disse roser ved det lille - gamle - drivhus stod noget vådt sidste år.
 Et andet rosenbed i haven. Kantet af forårsløg, men skal snart renses for indgroet græs.
Når vi nu taler om ukrudt og indgroet græs... Dette bed TRÆNGER! Det er for enden af køkkenhavekasserne. På det sorte stykke plejer jeg at have dahlia, og det er sådan set ok, men på det første stykke er der massevis af storkenæb OG ukrudt, lilla natvioler OG ukrudt samt mos i lange baner.
 Ingen kommentarer - puha!
Stiklinger af min store grålilla lavendel. Den er ikke 100% hårdfør, så jeg skal altid have ekstra planter på lager. Denne bakke er placeret i  læ i en køkkenhavekasse - midt i persillen.

 Og det samme med stiklinger af buksbom
De følsomme planter i drivhuset har fået et ekstra lag på - hvis frosten skulle blive strengere. Her er middelhavsplanter såsom skærmliljer (agapanthus), citrustræ, oliventræ nerie, myrte, vin og engletrompeter (datura - som dog ser noget døde ud) samt nyindkøbt zinkbalje :-)
Det er dejligt at det begynder at være næsten-lyst om morgenen når jeg kører afsted på job - og hvis det er fint vejr, som det var i går og i dag, kan man snildt gå en tur i haven. Måske endda få brugt havehandskerne en smule...

7 kommentarer:

 1. Det er sikkert klogt med ekstra beskyttelse i drivhuset. Vejrmeldinger nr står jo ikke altid til troende, men næste uger ser alligevel ud til at blive kold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men jeg snupper den bedste vejrudsigt og tror på den :-)

   Slet
 2. Med den kulde, de lover, er det nok godt at have handsker klar :-)
  Vh Lisbeth

  SvarSlet
 3. men næste uger ser alligevel ud til at blive kold.


  ผ่านเว็บ B2BET

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.