Sidevisninger i alt

torsdag den 13. september 2012

Køkkenhaven

Jeg har altid haft køkkenhave og glæder mig over de forskellige afgrøder. Men ikke i år! Jeg har ikke haft den store succes, bortset lige fra krydderurterne, som til gengæld har været ret overdådige for at sige det mildt.
For det første mine ærter, min absolutte yndlingsspise. Jeg plejer at have høje ærter, men de har bare slet ikke groet i år. Jeg har da spist lidt ærter, men ikke fråset som jeg plejer.
Løg, gulerødder og rødbeder er en ren ynk.
Af bønner kom kun de halve op, men de er til gengæld fine – der er to slags – tykke og de lækre tynde!
IMG_2536IMG_2539IMG_2540IMG_2541
Og roden til alt ondt – er netop rødder! De sidste par år har køkkenhaven lidt slemt af rødder især i den nederste kasse, men nu er det helt galt og også i kasse nr. 2
Med kasser mener jeg mine mini-højbede – faktisk er det kun brædder der omkranser bedene og de er efterhånden fyldt godt op med jord, har jeg mon et billede? Ja, efter en del søgen fandt jeg disse:
Juni 2012-4 033
Maj 2012-4 002
IMG_7719
Det sidste billede er fra 2009, men er så vidt jeg kan se det eneste jeg har fra den vinkel.
De første kasser var lavet af gulvbrædder fra en gammel skole (mit barndomshjem) – de blev malet med linolie tilsat sort pulverfarve. Jeg mener at vi efterhånden har skiftet dem ud, men de holdt i mange år.
De to nederste kasser vil jeg have gravet op og tømt for rødder og måske have sat et eller andet ned langs siderne, så rødderne ikke kan komme op igen. Fortsættelse følger, skal lige have overstået noget rund-fødselsdags-festivas (nej ikke min, men min bedre halvdels)

5 kommentarer:

 1. prøv at fylde godt med kompost i jorden her til efteråret !!! for det jeg gerne herhjemme og jeg får som regel en god høst ud af det :) også her i året :)

  SvarSlet
 2. Ja Tim, det vil jeg gøre - samt noget hestemøg. Hvad dyrker du i køkkenhaven?

  SvarSlet
  Svar
  1. hvidløg, kartofler, ærter, gulerødder og masser af krydderurter :) og næste år skal jeg prøve balotti-bønner :)

   Slet
 3. Jeg har haft køkkenhave i højbed for første gang i år - med rimelig success. Jeg gravede brædder en lille smule ned og lagde så ellers en ukrudtsdug i bunden, som blev hæftet et stykke op af brædderne. Altså lidt ligesom dine, men med ukrudtsdug i bunden. Mit håb er at det kan holde de værste rødder ude.

  SvarSlet
 4. Rigtig god idé. Det tror jeg at jeg vil forsøge mig med - en kraftig slags, for jeg tror mine rødder er kraftige - i hvert fald vedholdende.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.