Sidevisninger i alt

fredag den 11. april 2014

Lidt til den gule side

Lidt om hvad der rører sig i min have lige nu.

Jeg var lige en hurtig tur rundt på matriklen midt i konfirmationsforberedelserne. Vores yngste og tredie barn skal konfirmeres på søndag, heldigvis ikke herhjemme, for så skulle jeg nok have været lidt mere i haven, for jeg synes faktisk at der er forbavsende meget svalderkål og andre uvelkomment grønt i bedene.

Jeg fandt to slags gule anemoner, som jeg slet ikke kunne huske at jeg havde. Dejligt. Billederne er nu ikke ligefrem topkvalitet, jeg beklager. Den ene er en forholdsvis sart lysegul og den anden er skrap gul. De gror heldigvis ikke ved siden af hinanden, de ville ikke klæde hinanden. 
Da jeg nu var i gang med de gule farver, kunne jeg ligeså godt fortsætte.
Her er gule tulipaner, som står op mod en varm sydmur og altid blomstrer tidligt og nogle andre som står et andet sted og er mere lysegule når de springer ud. Hækken bagved er en fjeldribs, næsten udsprunget.


Og magnolien blomstrer også pænt og gult, beklager igen billedkvaliteten. Må ud og tage om, men nu er det for mørkt.

Nogle tidlige små tulipaner som har et strejf af gult. De ser ret røde ud på billederne, men er mest orange med gule aftegninger.
 

Og så er der lige rapsmarken bag hækken, den bliver nok gul i løbet af et par dage vil jeg tro, her er en enkelt på nippet til at springe helt ud.

Og ellers er jeg i gang med at flytte stauder og fjerne skvalderkål: Her var nogle store bregner som ikke hørte hjemme i staudebedet, så nu fik jeg dem endelig gravet op. Så er der plads til noget NYT (!)

1 kommentar:

  1. Dejligt glade gule billeder, oven i købet uden en eneste påskelilje. Imponerende.

    SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.