Sidevisninger i alt

fredag den 3. juni 2016

Lupiner - på jagt efter...

Lupiner er et must i haven! Hvem vil undvære de spidse tårne?

For et par år siden faldt vi alle i svime over den lyse-lyserøde lupin 'Blossom' - som bla. Claus Dalby fristede med - det er aldrig lykkedes mig at få fat på et eksemplar, hverken som frø eller som plante. Er stadig lun på den, er der nogen der kan oplyse mig om hvor den kan kapres?
Og dem det lykkedes at få fat på et eksemplar - hvordan faldt den ud? Synes ikke jeg har hørt noget om den siden og det er det måske fordi den ikke rigtigt er faldet så heldigt ud, ikke havde den rigtige farve, gik ud ect.

Forrige år såede jeg nogle hvide lupiner, de er også smukke, men knap så pæne når de ved at visne. Men det tager vi med! Her er den dog i udspring - fantastisk at skue.

Jeg har også købt en lysegul lupin på gågaden i Flensborg, den har glædet mig i et par år i det gule bed.

Og de blå - blå/lilla har jeg rigeligt af, selvom jeg de sidste par år har været hård mod de selvsåede eksemplarer, er der stadig pænt tilbage.

 


En pink udgave haves også, DEN er pæn!


Og den lilla her har jeg fotograferet i Claus Dalbys have mener jeg, den har en fin fin lilla farve.


Men de lyse lyserøde - dem mangler jeg stadig i min lupinsamling.

1 kommentar:

 1. Hej Tina

  Enig, lupiner er lækre! Jeg er også begejstret for løvet som jeg synes giver en fin variation i staudebedet.
  Så sent som i går plukkede jeg en kæmpe buket på en skråning i nærheden af hvor jeg bor. Der var selvfølgelig flest blå/lilla. Men der var også hvide, pastellyserøde, pink, tofarvede hvid/blå, blå/lilla, lyserød/gul og så videre. Selv en fantastisk farve som jeg vil beskrive som nærmest terracottafarvet.
  Pointen er: i grøftekanter kan du se blomsterfarven an og vælge den der lige taler til dig. Jeg har god erfaring med at vælge planten, hårdhændet klippe den helt ned (bruges til buket) og plante den i bedet med grundig vanding. De plejer at komme helt fint :-). God jagt!

  Mvh. Gitte

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.