Sidevisninger i alt

mandag den 2. marts 2020

Forår i Haven i Velkær


Eller forår er nok så meget sagt, der var is på bilruden i morges - og det sad godt fast.
Men kalenderen siger forår og det agerer vi efter :-) 
I går søndag var jeg et smut i Bilka for at købe en stak Dahliaer til halv pris. Jeg fik ikke helt dem jeg gerne ville have haft, men der var så mange andre smukke af slagsen, der røg i kurven.
Jeg købte også 6 potter af disse langstilkede primulaer. De har nogle meget klare farver og især den orange er bare noget så skøn, synes jeg.
Et par sække jord kom også med hjem, for jeg var helt udgået, og  jeg ville gerne kunne få dem sat i en potte med det samme jeg kom hjem. Det blev ordnet og sat på bænken ved indgangen.

  
Da jeg havde fået havetøjet på inkl. skiunderbukser, gik jeg i haven. Vejret var koldt, men OK. Et par håndklæder tørrede på snoren mens jeg klippede stauderne ned. De blev klippet/brækket i mindre stykker og spredt ud i staudebedet igen. Jeg mangler dog lidt endnu.
Græsserne fik også en tur, så det ikke går som for nogle år siden, hvor jeg klippede græsserne ned og resten af sæsonen, kunne man se jeg havde klippet toppen af dem... 


Her et oversigtbillede fra græsplænen (som er næste knæhøj) og over mod drivhuset. Det er mit store staudebed. Hvad I ikke kan se er hvor meget ukrudt og mos der er i det. Hu hej, jeg ved snart ikke hvor jeg skal ende og begynde.
Efterhånden har jeg lært at tage en bid af gangen. Nu begynder det at værelyst når man kommer hjem fra arbejde og så er det bare at skynde sig at tage arbejdstøj på, så snart man er hjemme.
Minimum et kvarter hver dag, gerne mere, men ikke mindre. Dog hvis det øser ned, er jeg ikke ude.
Det er også en god idé at dele haven op, så man gør et (lille) område færdig, inden man går til den næste. Ellers føler man at man intet får lavet hvis man springer fra det ene til det andet.
En liste er også godt, det er så tilfredsstillende at sætte flueben.
Min to do liste lige nu er:


Her ses lidt tættere på hvor jeg har fordelt de knækkede materiale fra stauderne. Nogle af disse bliver lidt mere findelt, og så får de et lag jord ovenpå.

8 kommentarer:

 1. Jeg kommer også til at gå lidt rundt hist og her i haven, i stedet for at gøre noget færdigt. Her hos os var det forårsagtigt i dag, men ja der var is i græsset i morges.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja da jeg kom hjem, lavede jeg også mindst to ting i haven som ikke stod på min lap! Men så er det da gjort.

   Slet
 2. Primulaerne udgør en smuk farveklat ved den hvide husmur. Der er også meget ukrudt i vores bede. Jeg synes, det er svært at luge, dels er det svært at gå i bedene uden at træde på løgplanterne, dels er det svært at kende ukrudt fra selvsåede planter, som man gerne vil beholde.
  God arbejdslyst med forårsarbejdet!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bedst ikke at træde i bedene, det kan heldigvis lade sig gøre langt hen af vejen for mit vedkommende - næsten...
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Sikke nogle smukke primula, det pynter gevaldigt.
  Ja, lugning kan man vist roligt gå i gang med - jeg må også snart i gang, jeg har ikke rigtigt været i haven endnu - har lidt svært ved at slippe strikketøjet :)
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikketøj er også mega hyggeligt i en lun stue. Jeg strikker masser af sokker og strømper og en sweater i ny og næ, men ikke noget avanceret. Lugningen lokker ikke vildt, men jeg vil gerne have det overstået. Det varer nok læææænge inden jeg er færdig.

   Slet
 4. De lyser så flot op de primulaer, sikke en farve skøn...
  Det med at luge et bed af gangen er jeg ikke ret god til. Jo i urtehaven, men i blomsterhaven er det ofte en bid her og en der. For jeg bliver ofte afbrudt af fks små skatte som selvsåede stauder der liige skal reddes eller flyttes. Og så er der lige noget der fanger der osse skal reddes, og så er det tid at gå ind at lave mad,, tja. men lidt af gangen her og der, så når man da osse noget.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor, ja jeg bliver også tit distraheret og får lavet alt andet end det jeg har sat mig for. Men jeg elsker 'lyden' af flueben der bliver sat på min liste.

   Slet

En kommentar er altid værdsat.