Sidevisninger i alt

fredag den 7. juni 2013

Havevandring i Velkær

Først skal i lige se min orange rose som jeg har i drivhuset. Desværre har jeg ikke fået skrevet op hvad det er for en. Jeg tror det er en afbrækket gren jeg har plantet i drivhuset sidste år, og nu er den første rose udsprunget. Kan man blive andet end i godt humør?

Og tilbage til havevandringen: Nej, det er ikke hos mig der er havevandring. Det er hos to af mine naboer.
Jeg sidder i bestyrelsen for Gråsten og omegns Havekreds, og da vi skulle lave program for 2013, blev jeg spurgt om jeg ikke kendte nogle der havde en interessant have. Joee, det gjorde jeg da.

Det ene hold naboer Malene og Lars har udvidet deres have, så de efterhånden har en god bid af marken med. Da Malene og jeg gik arbejdsløse en sommer for 3-4 år siden, startede vi med at komme på havebesøg hos hinanden. Både Malene og Lars er haveinteresseret og de supplerer hinanden godt med hver deres idéer og i udførelsen. De har selv bygget deres drivhus og Lars har en lille og flot udført japansk inspireret have. Han var dog noget bekymret for det billede jeg har puttet i avisen. For som han siger hvis de ser billedet, så tror de hele haven ser sådan ud. Det gør den ikke helt. På marken som skrået opad, er der bede med stauder, sommerblomster, rhodendendron mv.

Det andet hold naboer har en ret stor grund, som før var beboet af Knud, der kørte rundt og solgte grønsager og frugt til private. Jeg husker ham mest som en gammel mand, vi ikke så meget til. Til gengæld hørte vi meget tit hans havemaskiner. Men efter hans død, blev hus og have overtaget af Inga og Ove, som først brugte det som fritidshus indtil de gik på efterløn.
De bruger begge megen tid i haven, og har gang i mange projekter. Det er ikke en ukrudtsfri have, og hvis man kan se bort fra det, er det en meget spændende og rar have at være i. Inga har i gårdspladsen lavet blomsterbede og hun gør meget ud af at fremstille de fleste planter fra frø.
Hun har også en stor og imponerende køkkenhave, hvor hun dyrker det meste man kan komme i tanke om, der hører til her. Høns har hun også og de har næsten fri adgang til hele haven. For et par år siden havde hun også hvert år et par gæs, som var så tamme at de fulgte efter hende hele tiden når hun var i haven.


Ove er træmand, han drejer mange fine ting i træ. Til en fest fik vi alle en hånddrejet kuglepen i det fineste træ, den har jeg på arbejdet. Han arbejder også meget og gerne i træ til at fyre med.
Desuden har han anlagt en lille vingård nede bag ved de mange gamle frugttræer. Han siger at vinen er sur, men hvem ved, måske siger han det bare, så vi ikke vil smage...


Når vi har været i begge haver, kan de der har lyst gå ned i vores have, hvor de kan nyde deres medbragte kaffekurv. så selv om jeg ikke skal have havevandring, er jeg alligevel igang med oprydning og lugning. Der kan jo godt se bare lidt godt ud!
I aften skal jeg dog nyde en forsinket bryllupsdag og derfor vil min mand og jeg tage til Flensborg og spise en god bøf og bagefter gå en tur ved havnen.
Og om blogtræffet i Kolding har mange andre berettet om, men jeg skal nok berette lidt mine indkøb senere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

En kommentar er altid værdsat.