Sidevisninger i alt

mandag den 23. september 2013

Øm i kroppen...

Ja, jeg har virkeligt brændt nogle kalorier af i går søndag! Håber at det bliver at se på skikkelsen...
Jeg har gravet og gravet. Flyttet stauder og store buske. Sat over 100 tulipanløg, var det ikke antallet Claus Dalby mener er minimumsantallet man bør sætte pr. år? Altså i almindelige haver forstås.  Klippet en masse ned og kasseret en del, bla. disse asters: "sommerens sidste farvel" - de mangler altså charme! Beklager billedkvaliteten - de er heller ikke gode på billeder!

Seks store trillebørfulde blev kørt ned bag i haven hvor vi har vores haveaffald. Store = overfyldte (hvorfor gå to gange, når man kan nøjes med én)

Fik tømt tre store krukker med de hvide targetes, de visnede totalt over 3-4 dage, selvom de ikke manglede vand - sensommertræthed hedder det vist og var ikke kønne mere. Er der nogen derude der har haft succes med at gemme og så frø fra disse? Jeg har prøvet, uden resultat.

Som det ses på det første billede blomstrer Phloxene stadig, men på sidste kvad.
Geoginerne/dahliaerne blomstrer fint, og jeg har plukket mange fine buketter. Jeg kan lide de fleste, men denne har jeg et problem med, tror ikke den bliver gemt til næste år, selvom den har de nationale farver.

11 kommentarer:

 1. Jeg skal da lige love for, at du har læs på den trillebør... men selvfølgelig, hvis det sparer en tur eller to... hæ hæ :o)
  Nogle gange bliver man bare nødt til at kassere planter i haven. Hvis ikke de lever op til mine forventninger, ja så ryger de sig altså en tur... eller også gir jeg dem væk :o)
  Og så er der jo plads til noget nyt... ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal være plads til noget nyt, eller som i dette tilfælde, måske et nyt drivhus....

   Slet
 2. Hvor har du været flittig, jeg har også leget muldvarp går med at flytte rundt på tingene i haven :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim. Tror ikke en muldvarp er lige så øm i bagen som jeg...

   Slet
 3. Hej Tina
  Hvor har du været flittig i weekenden, jeg tror vi er mange der er lidt ømme i dag ;o)
  Jeg har heller aldrig haft succes med de indsamlede frø fra hvide tagetes, så nu køber jeg bare nye frø hvert år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også købt nye i år, men de giver så mange frø, så jeg samler alligevel hvert år.. Jeg tror også på julemanden...

   Slet
 4. Al den aktivitet må kunne mærkes på kroppen dagen derpå. Jeg er enig i, at den sidste dahlia måske er lidt for overvældende. Omvendt må jeg tilstå, at jeg holder meget af de sene småblomstrede asters - sådan kan vi jo være så forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja heldigvis, ellers var alle vore haver jo ens!

   Slet
 5. Det er garanteret sundt at arbejde i haven ;-) Jeg er ellers ret glad for georginer, men jeg kan godt se at den nationale du viser, er lige ved at blive for meget ...

  SvarSlet
 6. Ja sundt, selvom min massør mener jeg ikke er god ved mine arme og skuldre. Men jeg gider altså ikke løbe - så hellere grave! Jeg tror jeg kender nogen der gerne vil have nationale farver i haven.... Måske fra et bestemt politisk parti!

  SvarSlet
 7. Hej Yina.Jeg tror at der er rigtig mange af os der knokler her i denne tid med forskellige projekter.Er selv igang med et stort rhodobed..........det tredje bed her i efteråret.
  Man siger at havearbejde skulle være så sundt.........men min ryg siger også noget andet.
  God aften Jette

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.