Sidevisninger i alt

fredag den 22. juli 2016

Mørke liljer og andet guf

I de sidste par år hvor vi har haft vores nye "gårdhave" har jeg samlet lidt forskellige mørke planter.
Lige nu er de mørke liljer "Landini" så småt ved at afblomstre, men her er billeder af dem i deres storhedstid. Skønne og sunde mørke liljer - og jeg tror de formerer sig, for jeg synes ikke der var så mange sidste år. Jeg har gemt "coveret" og der står der at indholdet var 3 løg, og måske har jeg købt 2 pakker. Herover en mørk sølvlys Cimicifuga ramosa 'pink spike'. 2 stk står der på 2. år og med hver sit spyd. Glæder mig til de rosa farver.

 I haveforeningen har vi succes med betonstøbningsarrangementer. For at kunne afholde dem, havde bestyrelsen sidste år et prøvearrangement og vi fik hver et par kar med hjem. Jeg er ikke helt til de traditionelle beplantninger i småtingsafdelingen (endnu) og derfor har jeg plantet chokoladeblomster i dem, 3 stk. i hver. Og de passer perfekt ind til det andet mørke i den afdeling og virker også som afskærmning til bedet indtil takshækken gror op.
 En mørk hyld er der også blevet plads til 'Black Lace', den er kun 60-70 cm endnu - jeg glæder mig til de lyserøde hyldeblomster - om et par år. Købt på plantemarkedet i Geografisk have.
 I køkkenhaven har jeg sået kål i massevis; palmekål som har et flot bladsætning, røde rosekål, grønkål og som herover rød grønkål med smukke stængler.
 I drivhuset er der rød basilikum, den dufter helt vidunderlig når man kører hånden igennem den, næsten som en duftgeranium.
 Rød kløver findes i et utal af variationer, denne står i en potte i drivhuset.
Og sidst men ikke mindst disse forholdsvise nye på markedet i hvert fald i de fancy farver, en alunrod  'Heuchera'. Jeg fik kun købt en enkelt og jeg tror ikke der var navn på, og da jeg gerne vil have denne farve flere steder, har jeg planer om at tage den op og dele den en gang jeg får tid.
Jeg har også en broncefarvet i en krukke og en gulgrøn et andet sted. De får de yndigste, men diskrete blomster.
Og nu har vi endelig fået noget sommervejr - DEJLIGT - og så i ferien.
 Men af en eller anden grund kunne min bil slet ikke finde ud af temperaturen for nogle dage siden, men -35 grader er da helt hen i skoven!

7 kommentarer:

 1. Flotte mørke farver, det ser godt ud, når løvet er mørkt.
  Ja minus 35 er bestemt hen i skoven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis viser den normale temperaturer igen, bilen skulle bare slukkes og næste gang jeg kørte, var det hele helt normalt

   Slet
 2. Jeg elsker også disse mørke farver, de skaber sådan nogle gode kontraster. Især er jeg lidt vild med dine liljer, de skubber lidt til mine drømme om at få fat i nogle mørke liljer til haven

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente, det kan anbefales, og de har været SÅ sunde og lækre 😉

   Slet
 3. Hej Tina.Hvor er det nogle dejlige mørke planter du viser.Har også både liljen-Black Lace og masser af forskellige alunrod.........synes de giver en god kontrast ril andre planter.
  Jeg tilføjer dig på min blogliste og ville da blive glad hvis jeg også kommer på din.God dag knus Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, jeg har tilføjet dig - langt om længe fandt jeg ud af hvordan. Jeg har vist ikke tilføjet nogle i lang tid... Men nu regner det, så det kan være jeg skal have opdateret.

   Slet
 4. Skønne mørke farver. Jeg har også Landini, og altid et værre mas med at holde liljebillerne fra den. Nu er den næsten afblomstret, men i år var den rimelig pæn. Overvejer dog stadig om jeg gider blive ved med at fange billerne og mase dem mellem to sten - det er næsten et sisyfosarbejde, synes jeg.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.