Sidevisninger i alt

fredag den 14. juli 2017

Tid for roser

I dag starter min ferie. Jeg skal hjem og nusse roserne. Falde i dvale i drivhuset eller på en solvogn på den forhåbentligt solskinsramte terrasse. Et smut til Paris er også på tapetet, da vores datter bor dernede og har boet der siden først i maj.
 
Comte de Chambord har jeg tre styk af langs en lille sti. Jeg er lidt træt af, at grenene ikke er stive nok til at holde sig oppe. Nogle af dem ligger hen af jorden. Overvejer et pilefletstativ, der kan holde dem lidt bedre oppe.

Flower Circus rose uden yderligere navn, har googlet mig frem at tillægsnavnet måske er Corinna. Jeg synes faktisk den er rigtigt smuk, især når den er sprunget ud.
Rose nr. 2 er på dette plantestativ. I foråret fjernede jeg resterne af Aloha, som var gået ud. I Tyskland købte jeg denne Uetersener Klosterrose. Den måtte gerne blive stor og frodig, og give noget højde til bedet. Helst i en fart.

En fantastisk rose - Raubritter med de smukke og usædvanligt formede - runde, næsten mini-pæoner. Desværre ikke remonterende, men åh så smuk. Heldigvis blomstrer den rimeligt længe.
Jeg har forrige år sået skærmblomster mellem roserne og de har overtaget lidt for meget af pladsen i rosenbedet, men de passer rigtigt godt sammen med roser i denne højde. 
Et alternativ til Raubritter skulle være denne Pomponella, som jeg har købt i Tyskland i en planteskole. Den er ikke ret stor endnu (og drukner næsten i vildnisset) men den ligner lidt - og så skulle den være remonterende.

Her er vildnisset i rosenbedet :-) 

En af mine nyeste roser - Lavender Dream, købt i Geografisk have på plantemarkedet d. 5.6.17 Foreløbrigt er den plantet i en potte og jeg synes den enkle blomst er smuk smuk smuk.

4 kommentarer:

 1. Hej Tina

  Spændende roser, især bemærker jeg "Lavender Dream" flot på en fin skødesløs måde:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den har noget over sig i al sin enkelhed. Minder lidt i formen om roserne Mozart og Tommelise, hvoraf jeg har et lille eksemplar af sidstnævnte - vistnok for jeg tror skiltet er forsvundet eller slet ikke har været der...

   Slet
 2. Skønne roser, du har i haven. Jeg synes som Karsten, at "Lavender Dream" er rigtig flot.
  Nyd ferien ude og hjemme!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Det vil jeg helt sikkert gøre. I dag regner det og så hygger jeg indendørs med havebøger, TV og IPad, hvor alle haveblogs bliver læst...
   Efter en 50 års fødselsdag i går/nat er det tiltrængt at slappe lidt af og pleje hovedet 😏

   Slet

En kommentar er altid værdsat.