Sidevisninger i alt

onsdag den 13. juni 2012

Vakkelvornt drivhus

Fra min stol i køkkenhaven kan jeg sidde og betragte mit lille drivhus.

Billedet er taget først i maj måned 2012

Det er placeret mellem køkkenhave - krydderurtebed i nærmeste kasse - og staudebed.
En rosenbue står foran drivhuset med en New down rose til venstre og en Aloha til højre. Den skulle også blive høj, men det ved den vist ikke. Og i år er den mindre end den plejer. Faktisk kun en lille pind. Rosen er ellers en af mine yndlinge, den har alt hvad jeg ønsker af en rose: først og fremmest DUFT. Farven er helt perfekt: lys rosa med laks/orange/gult skær.
Jeg har haft den vinterdækket med grangrene, så den skal egentligt ikke klage.
Nå, men det var drivhuset jeg kom fra. Mit første drivhus var en vægmodel. Vi havde fået det af nogle venners forældre og det var meget besværligt at få fragtet og sat op. Men jeg havde det i en del år og har høstet mange tomater og ikke mindst agurker. Det tog en del skade i 3. december-stormen i 1999, men vi fik det stabiliseret, så det kunne bruges.
Men så skulle vi have nyt tag på garagebygningen hvis gavl det stod op af. Der blev taget alle mulige hensyn til drivhuset, og jeg var noget bekymret om en tagsten skulle ryge ned gennem glasset. Men at det var min mand der skulle ryge ned i glasset, havde jeg ikke regnet med. Vi havde lejet et stillads som blev stillet op omkring drivhuset, og da det skulle fjernes igen, kom den sidste plade til at gribe fat i min mands regnjakke, hvorved han røg med i købet. Jeg befandt mig inde i stuen og hørte knaldet og tænkte "tagsten", men så så min mand rejse sig fra græsplænen. Han var faldet ned gennem taget og rejste sig og faldt så ud af siden. Han kom slemt tilskade og blev syet ved næsen, hvilket er helet fint, men skaden på hans håndled har han gener af endnu. Noget med følelsesløshed i noget af hånden.
Nå men tilbage til dette drivhus igen. Vi havde så ingen drivhuse, da det ikke kunne laves. Heldigvis havde vi nogle andre venner som havde dette drivhus og det eneste der voksede heri, var tidsler. De befandt sig til gengæld også meget godt, de var over 1 meter høje! Men vi fik fragtet det fra Kolding til Velkær og sat op. Det havde det fint i et par år, men nu er det ved at være vindsk og skævt - glassene gaber hist og pist - og så er det alt alt for lille! Så jeg drømmer om et større (allerhelst et orangeri) En af vore naboer har tilbudt at hjælpe med at bygge et - og det kan være at vi en dag tager imod tilbuddet... Deres er i hvert fald rigtigt dejligt!!
PS: Det hvide stof i drivhuset er fiberdug. Da drivhuset er noget (læs meget) utæt, forsøger jeg at beskytte planterne lidt med fiberdug her den første tid. Det virker udemærket.
Lidt flere billeder fra flere vinkler:
Juni 2012Se hvor glasset gaber!

Udluftningen er fin....2 kommentarer:

  1. Selvom drivhuset er utæt og det gaber, så kan der sagtens gro tomater og agurker. Mit eget drivhus er skam også utæt, og ovenikøbet tapet med gaffatape...ja kønt er det ikke, men det virker:-)

    SvarSlet
  2. Ved du egentlig, om man kan få et nyt tag til sit drivhus? Mit tag er gået i stykker, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at skifte det ud, men jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre, eller om jeg skal ud og købe et helt nyt drivhus?

    SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.