Sidevisninger i alt

torsdag den 28. juni 2012

Fejende flot fjerbusk

Fjerbusken blomstrer lige nu i fuldt flor. Denne busk er vel 15-20 år og bliver bare større og større og flottere og flottere. Nu har den dog nået grænsen, så jeg regner med at tynde lidt ud i den i efteråret – hvis man da kan grave nogle blokke løs, det har jeg aldrig prøvet.
024
Om vinteren er den helt væk og ser slet ikke ud af noget – kun de nedklippede tørre pinde er tilbage. I foråret fristes man til at plante noget tæt på – der er jo så megen bar jord omkring. Men det skal man IKKE gøre! For det bliver kvalt. Her sidst i juni har den sin højtid med cremehvid fjerpragt og jeg tror den er ca 2-3 meter i diameter og 180 cm høj.
022
Jeg tror den kan gro i al slags jord og den er tørketålende.
Jeg har ikke været ret aktiv på bloggen på det sidste. Det er fordi jeg har fået en ny jobfunktion på mit arbejde, og jeg er ved at blive lært op af min kollega der går på pension – lige om lidt! Så det er bare at hænge i og få så meget lært som muligt. Ind imellem synes jeg at jeg er urimeligt tungnem, mens andre gange er det sådan OK. Men jeg er temmeligt træt når jeg kommer hjem om aftenen, så haven har måttet passe sig selv. Heldigvis har vejret jo heller ikke vist sig fra den bedste side, så jeg er ikke gået glip af så meget.
041
Denne mini-marguerit er nabo til fjerbusken. Jeg ved ikke hvorfra den er kommet eller om den er vild, men den er fantastisk sød. Blomsterne er små – måske kun 2-3 cm i diameter, men selv busken er nok 70-80 cm høj. Stauderne nu efterhånden så tætte at de ikke behøver den helt store opmærksomhed – det skulle da lige være at komme derud og nyde dem! Lige nu er der rigtigt mange stauder der blomstrer eller snart gør det. Køkkenhaven gror så det er en lyst og i drivhuset er der dejligt frodigt, omend jeg endnu ikke kan høste det helt store.
050
Herover lyserøde/pink nelliker. Købte et par potter hos en dagligvarebutik for nogle år siden, og nu er her et mindre ocean ved foden af kirsebærtræet. De er fine i buketter.
046
Stjerneskærm (Astrantia) som  udemærker sig i buketter med deres iøvrigt neutrale og dog så iøjefaldende udseende.
Ferien er inde for rækkevidde (om en uge) og jeg tæller ned!

2 kommentarer:

 1. Hvor er den stor og flot din fjerbusk, vi har også en stor gammel plante, men her blæser det næsten altid, så den er ikke så fin, som den du viser ;o)

  SvarSlet
 2. Superflot fjerbusk - ville ønske min have var kææææææææææææææmpestor så jeg også kunne få plads til sådan en. Men det må jeg vente med til jeg får den der kæmpe have engang..........
  Hvor jeg kender det med at energien mangler efter lange arbejdsdage, men lad os glæde os over at haven alligevel er smuk og frodig, trods den manglende omsorg. Jeg har også ferie om 1 uge og glæder mig helt vildt.
  Mange havehilsner
  Trine

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.