Sidevisninger i alt

tirsdag den 5. marts 2013

Teglsten, tis og blomster!


Syrener - om få måneder, kan jeg få en stor buket ind af disse!

Min datter kom hjem fra efterskole i lørdags og noget af det første hun sagde var: Mor, der er alt for mange blomster her, det er alt for meget... Jeg kiggede rundt og ganske vist havde jeg købt tulipaner, påskeliljer, afskårne hyacinter, nogle forårsløg i potter og et par blomstrende planter som jeg ikke husker hvad er, men de var spredt rundt i hele huset, så det var da ikke så slemt synes jeg. Senere havde min yngste på 12 en ven på besøg med overnatning. De havde været ude og spille fodbold på plænen (den ligner ikke plæne mere) og da de kom ind udbrød de: Har katten tisset herinde? Næ, men vi fandt ud af at den store buket påskeliljer der stod i køkkenet lige hvor man kommer ind af bryggersdøren, faktisk ikke lugter særligt godt. Så de blev flyttet til et sted man ikke lige går forbi hele tiden.

Da jeg i går kørte datteren til efterskolen igen, snakkede vi om hustage. Hun mente at vi skulle skifte vores røde tegltag ud med et SORT. Jeg forklarede at det kostede mange penge og vores tag var knap 20 år gammelt, så det kunne slet ikke gå an. Jamen mor, sagde hun, hvis du nu hver gang du har lyst til at købe en blomst køber en tagsten i stedet for, så varer det da ikke så længe. Hun sad og tænkte lidt og sagde så: Hvis nu man havde alle de penge du har købt blomster for i dit liv, så var det sikkert nok til et nyt tag! Jeg er ikke utilbøjelig til at give hende ret... men jeg ville ikke have undværet blomsterne!

Syrenbillederne er fra min mors have. En gammel syren bøjer sig ind over plænen.


6 kommentarer:

 1. og desværre er det børn og fulde folk man oftest hører sandhederne fra ha..ha..
  - jeg vil da give dig ret i at jeg nok også havde foretrukket blomsterne i stedet for nyt tag ;) , og man skifter sgu' da ikke tag bare pga. af farven !!!!

  SvarSlet
 2. For mig er det mere stauder og løg til haven, pengene går til, og jeg tør ikke tænke på, hvor meget tag man kunne få for de penge.

  SvarSlet
 3. Vi kan sagtens blive enige om at blomster er vigtigere end tage! Jeg kommer selv til at købe lidt mange blomster til stuerne af og til ... Kender du fornemmelsen: Når man kommer hjem med det hele og skal have det i vaser og potter ... så kan man godt selv se det blev lidt meget ... Men man bliver altså glad af blomster.

  SvarSlet
 4. Som jeg kan se på billedet, er det da et smukt rødt tegltag I har! Det passer jo smukt til de hvide mure! Jeg vil sige, at man godt kan høre at det er teen-age børn du har. Når de bliver lidt ældre, sætter de igen pris på, at mor har huset fyldt med blomster, og at taget er rødt! Det gør mine to piger i dag, hvor de er voksne!
  Så fat mod - det ændrer sig med alderen!

  SvarSlet
 5. Ja, jeg er ganske enig i at taget ikke skal udskiftes og Bente du har ret i at det er sådan noget teenagernoget. På et tidspunkt er der ikke noget der er "godt nok" - de sammenligner med det andre har (og det er altid med dem der har mest, nyest og dyrest).
  Når først jeg kan komme udenfor og arbejde i haven, glemmer jeg som regel blomster og planter indenfor - jeg er der jo næsten ikke!Og jeg bruger også ukendte midler til stauder og udstyr til haven.

  SvarSlet
 6. Rødt tegltag er da rigtig flot, og med 20 år på bagen trænger det sandelig ikke til at blive skiftet! Jeg havde bestemt også valgt at købe blomster og planter! :)
  Skønne billeder du viser af syrener! Jeg har for kort tid siden bestilt 10 af de lyslilla "vilde" syrener i Bilka til 119,- alt ialt. Så nu skal der sættes syrener i krukker og nogle i budskadset!
  Ønsker dig en dejlig ny uge!

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.