Sidevisninger i alt

tirsdag den 1. oktober 2019

Engletrompeter


Engletrompeterne er stadig flotte, ja faktisk har de lige nu flere blomster end de har haft hele sommeren. Alligevel er der mange der er ved at klippe ned og ind allerede nu, kan jeg se på de sociale medier.
Jeg nyder dem stadig, selvom vinden tager noget af glæden, der er brækket indtil flere af de bløde grene.
Dette billede tog jeg i går morges, inden jeg tog afsted på arbejde. Det havde regnet hele natten, ja i flere dage, så jeg havde ikke vandet helt så trofast, men det burde jeg have gjort, for om eftermiddagen så de således ud:


Alle blomsterne var visne i spidserne - og jeg tror det skyldes manglende vand og til dels blæsten.
Heldigvis har jeg også denne smukke orange sag:


Og en dobbelt hvid. Desuden har jeg også en brogetbladet med gule blomster, som jeg af en eller anden grund ingen billeder har af.Engletrompeterne er meget tørstige. De kan sagtens bælle 10 liter vand i døgnet. De er også gødningskrævende. Jeg har brugt ganske almindelig drivhusgødning og ca. 1 gang i ugen er vandet tilsat et par hættefulde 3 dobbelt salmiak.

Jeg har lige været i Sydspanien, hvor vi under en vandretur så dette pragteksemplar. Er det ikke vildt? Der var dog et hus på den anden side af vejen, så jeg formoder at det blev vandet. I øvrigt er der drypvanding overalt dernede.
8 kommentarer:

 1. Flotte engletrompeter du har. Dem jeg har haft har ikke kunnet lide vinden, så bliver de grimme. Måske har de også manglet vand.
  Flot og imponerende busk i Sydspanien, tror du ikke bare, de har vænnet sig til klimaet og har rødderne langt nede? Jeg kan næppe tro, at de kan flytte sådan et stort eksemplar ind om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg tror heller ikke de graver dem op. Måske beskytter de dem på samme måde som vi gør med Gunnera?

   Slet
 2. Det er en fin samling engletrompeter, du har. Det er godt, du har opbevaringsmuligheder, så du kan overvintre dem. Der er mange blomster, som ikke kan lide blæsten, og det er så ærgerligt, når flotte blomster bliver svedne.
  Dejligt med en ferie i Sydspanien😀.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har deværre ikke de ideelle opbevaringsmuligheder. Så disse er stiklinger jeg har købt i foråret og det er jo helt utroligt at de har groet så meget på så kort tid. Min nabo har en stald, jeg sidste år uden held forsøgte at overvintre et par stykker. Jeg tror jeg prøver et år mere....

   Slet
 3. For første gang har jeg haft held med en engletrompet i år, og jeg må give dig ret i, at de er vildt tørstige. Dine planter er vældigt flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er helt forelsket i dem, siden jeg fik købt den første for nogle år siden.

   Slet
 4. De er meget flotte, både dine og den du så. Godt nok kan jeg få presset ret meget ind i min have, men lige engletrompeter er altså for store, så jeg nøjes med at nyde genboens, når jeg kører forbi :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er altså så smukke. Pladsen er ikke noget problem når man har dem i krukker synes jeg, men vandingen skal passes - hver dag!

   Slet

En kommentar er altid værdsat.