Sidevisninger i alt

onsdag den 29. august 2012

Lidt sødt

Og så i en helt anden boldgade i forhold til det sidste indlæg. I går aftes bagte jeg og sønnen der trængte til at forlade lektierne for en stund, og jeg synes I skal have opskriften.
IMG_2533
Opskriften på Nutella Cheesecake Brownies er fundet på en anden blog – en madblog som jeg har fulgt gennem flere år.
Jeg synes det er så sjovt at fundere lidt over forskellighederne på de forskellige slags blogge; madbloggerne kæmper lidt om rettighederne til deres opskrifter og kan godt strides om hvad der er ret og uret. På havebloggene er det tilladt at hugge lidt her og der – de fleste bliver lidt stolte over at blive efterlignet. Jeg efterligner i hvert fald meget – eller i hvert fald i min fantasiplanlægning! Det er langt fra alle mine planer der bliver til noget – økonomi og tid skal jo hænge sammen. Har du også gjort dig nogle tanker om ovenstående? Ellers kan du jo også bare bage en kage og sk… på resten… Flirt - mand
Nutella Cheesecake Brownies
285 g mel
190 g rørsukker
90 g kakao
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 æg
2½ dl. vand
1 3/4 dl. olie (raps/solsikker/majs)
Desuden:
200 g flødeost naturel, stuetemperatur
1 dl. flormelis
2 tsk. vaniljeekstrat eller bare vaniljesukker
7 dessertskeer Nutella
Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Bland mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, vand og olie, rør det hele godt sammen med en (træ)grydeske. (?)
Beklæd en lille bradepande (jeg bruge en 20x30cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Den er lidt tyk i det, så den skal fordeles med fx. en dejskraber.
Bland flødeost, vaniljeekstrat og flormelis godt og sæt skålen i mikroovnen – ved høj effekt – i 10-15 sekunder til det er blødt og nemt at hælde over chokoladedejen. Fordel det ligeligt over den ubagte kagedej og kom Nutella ovenpå (jeg varmede også Nutellaen i mikroovnen så er den lidt nemmere at arbejde med).
Sæt en kniv ned i og bland det med flødeosten – evt. i mønster.
Sæt i ovnen og bag 25-30 min. eller til en tandstikker er næsten ren når den stikkes i kagen. Må endelig ikke få for meget, så bliver den tør.
Lad kagen afkøle, inden den skæres i firkanter.
Jeg lavede lidt creme fraiche med vaniljesukker i og serverede til.
Jeg tror de fire musikere der øvede oven over garagen var godt tilfredse i aftes og mine kollegaer har også udtrykt deres glæde over et stykke kage efter frokosten.
For en god ordens skyld er her et link til den blog hvor jeg har hugget opskriften – og i øvrigt henviser hun så vidt jeg kan huske til originalopskriften. Og jeg kan godt anbefale at I prøver nogle flere opskrifter af  når I nu er der – jeg har prøvet en del af dem efterhånden!

4 kommentarer:

 1. Må vist lige indenom og have en Nutella med hjem imorgen ;) Takker.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Lyder fantastisk, den må jeg prøve.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 3. uha..... invitere mig lige næste gang ;)

  SvarSlet
 4. Du er velkommen her kl. 19 i aften, Tim sammen med modelflyverne ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.