Sidevisninger i alt

torsdag den 23. august 2012

Det sure med det søde…

Ind imellem er der også de mindre spændende opgaver i haven. Såsom rengøring, ukrudtshakning og sneglejagtning. Når man har krukker og pynteting stående, går det pæne og charmerende lidt af det når edderkoppespindende nærmest dækker det og visne blade når op til kanten på krukkerne. Så i sidste uge havde jeg sådan en oprydningsuge:
Jeg samler på zinkting: vandkander, fade, urtepotteskulere - ja sågar varmedunke i zink har jeg et par stykker af. Det hele blev afvasket og her ligger noget af det i gårdspladsen og tørrer i sol og blæst.
IMG_2429
Nogle af krukkerne var også lige lovligt grønne. Jeg kan godt lide de hvide kalkrande, men når et tykt fedtet grønt lag dækker det meste af krukken, synes jeg det er mindre pænt. Altså gik jeg også igang med en krukkeforskønnelseskur (vand og sæbe)
Vis album
Så var det også det her kære bed, som var lettere tilgroet inden vi tog på ferie, men dog helt galt da vi kom hjem. Store græstotter stod stolte som om de belærte mig om at ligemeget hvad jeg gjorde skulle de nok overleve…. og jeg vendte hovedet bort i lang tid. Men en aften med stille vind og tilpas temperatur tog jeg mig gevaldigt sammen og fik det hele fjernet på een aften! Hold da op hvor var jeg træt. Heldigvis var græstotterne til at trække op og de der ikke var, fik et ordentligt hak med hakkejernet – op med dem – og det kom de.
Vis album
Herover før-billeder og herunder bagefter:
IMG_2474
IMG_2475
Ikke at jeg ret godt kan lide bar jord, så næste år vil jeg have sået nogle kraftige sommerblomster i bedet, så hvis du har nogle forslag, så skriv endelig. Meningen er jo at rhododendronerne skal have plads til at vokse op – der skal nok også et par flere plantes… Den grønne klat lidt længere henne er disse:
IMG_2463
Edderkoppeblomst – cleome pink queen
De blomstrer fra juli til frosten kommer. Flotte planter, men ikke så buketvenlige, da de har lidt torne på stænglerne.

I den anden ende står et par blåbær buske med en hel del bær. Jeg mente ellers at der mindst skulle være to forskellige slags/arter for at give bær, men det ved disse nok ikke.
Dem kunne jeg jo også plante lidt flere af, kommer jeg i tanke om..
Og sidst men ikke mindst - sneglejagten – dem har jeg altså ingen billeder af – I kender dem vel også selv måske lidt for godt! I år og også sidste år har jeg haft en del flere end jeg plejer, efter at have været bagefter mine naboer i omegnen i flere år. Men jeg skal da love for at jeg har indhentet dem. ØV.

2 kommentarer:

  1. Altså, at du kunne nænne at vaske den grønne patina af dine krukker ;)

    SvarSlet
  2. Hej Lene, når man ser billederne, kan jeg egentligt godt forstå du siger det, for det ser da pænt ud. Men jeg tror billederne snyder, for så rene som potten til højre ser ud, blev de slet ikke. Jeg fik bare vasket det sure slimede grønne lag af. I øvrigt er de fleste potter faktisk slet ikke at se, for planterne gror ned over...
    Jeg kan bedst lide potter med hvide og grå kalkrande og kun lidt grønt. Ikke sådan at man får fedtede klamme fingre når man flytter på potterne.

    SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.