Sidevisninger i alt

tirsdag den 28. august 2012

Når planten ikke vil gro?


Jeg fik et længe ønsket Duetræ til morsdag i maj måned. Det var ikke sprunget ud endnu, og jeg tænkte at det nok var lidt sent på den. Men der var nogle knopper og jeg var glad over at have fået det.
Det blev plantet et sted hvor der ganske vist er en del ukrudt, men blev ellers plantet efter alle kunstens regler med stort hul og pænt med vand det første lange stykke tid (og faktisk endnu) samt holdt ukrudtet på afstand. Men så var jeg på en havevandring hvor jeg så hvor vidt et andet træ var. Mit så stadig halvdødt ud. Jeg kørte ud til planteskolen, hvor jeg ikke følte mig særligt velkommen da det viste sig at jeg havde noget at klage over. Jeg skulle kradse i det med en negl, og det havde jo været en dårlig vinter (hvilket jeg ikke kan se har noget med mig at gøre, jeg fik det jo i maj måned). Jeg gik nærmest baglæns ud af døren. Hun hvæsede til sin kollega, at hun havde jo ikke set det (underforstået at så kunne kun ikke udtale sig). Nå, jeg tog hjem igen og har nu kigget på et totalt dødt træ siden...
Jeg tænker på at grave det op og putte det i en krukke og køre derud, med fare for at blive skældt huden fuld igen, hvilket jeg ikke har den store lyst til..
Men træet har kostet næsten 500 kr.
Desværre har min mand ikke gemt bonen, men jeg mener at de må kunne huske at de gennem længere tid havde 2 duetræer stående.
Har du nogen erfaring med om man kan "forlange" at en træ skal kunne gro, eller skal man bare sige at det var ærgerligt, det var en mandagsmodel eller hvad?

Vi har også købt hæk og mange andre ting hos den planteskole, men åbenbart ikke nok til at de kan huske en.

Hvis du har et godt råd, så skriv endelig.

Til højre vores bøgehæk, hvor næsten alle er sprunget ud, selvom der gik lang tid. En enkelt rødbøg er imellem, men det synes jeg kun er chamerende.
Jeg har vandet med mellemrum, da der er rimeligt tør jord i det stykke.

4 kommentarer:

 1. Hvor er det ærgerligt når du endelig har fået dit træ.
  Jeg synes bestemt at du skal køre ud og klage. Det lyder da helt urimeligt - i sær den med at det har været en hård vinter. Hvis det er tilfældet må de jo sortere i deres planter og ikke sælge de halv eller heldøde. At bonen er væk kan selvfølgelig komplicere sagerne, men jeg kan se at der stadig sidder et mærkat på træet, står der ikke planteskolens navn el. lign. på den?
  Jeg har heldigvis ikke selv erfaring med at klage på planteskolen, kun hos en på nettet og her var absolut ingen problemer, jeg fik en ny rose uden vrøvl og uden krav om at få den døde retur.
  Det lyder som om det ikke er et sted du skal handle fremover, uanset udfaldet af denne sag, mage til ringe service skal man da lede længe efter.
  Jeg håber det løser sig, så du får et sundt og levende duetræ.
  mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 2. Rank rykken og kør ud og aflever deres dårlige træ. Du har nok ikke købeloven på din side, når du ikke kan dokumentere at træet kommer fra dem, men som du skiver er de nok ikke i tvivl. Tag derud en lørdag formiddag (?) hvor der er mange andre kunder og find et venligt smil frem, så må det da være sværere for dem at afvise. Og sidst men ikke mindst så skriv navnet på planteskolen herinde, så vi andre kan undgå at støtte et sted der giver dårlig service. Det er min faste overbevisning at bullshit skal bekæmpes med venlighed og konsekvens! Der er skisme for mange dårlige forretninger i Danmark. Held og lykke. Mange hilsner fra Trine

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare surt! Kan kun tilslutte mig ideen om at møde op når der er mange kunder og så gøre det ekstra pinligt for dem :D Og så ALDRIG handle der igen.
  Held og lykke ;O)

  SvarSlet
 4. I har overbevist mig. Jeg graver skidtet op og kører til planteskolen.
  Men jeg er ikke så varm på at skrive deres navn offentligt. Men hvis jeg får en beskidt behandling igen, SÅ! Fortsættelse følger.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.