Sidevisninger i alt

tirsdag den 21. maj 2013

Om små og store hortensiaer


Hvad er det spurgte jeg Ida da hun kom tilbage efter at have hentet en spade. Det er en hortensia svarede hun og maste sig ind mellem grenene og gravede et skud op.
Aldrig har jeg da set en så stor hortensia - den er 2-3 meter høj! Mit store problem er hvor jeg skal sætte den, så den kommer mest til sin ret. Foreløbigt er den sat i en potte, hvor den ser ud til at trives.


Ida kunne ikke huske navnet, men har efterfølgende sendt mig en mail med billede og det latinske navn, så kunne jeg slå den op på nettet:

Hydrangea sargentiana
Hydrangea sargentiana har ikke noget dansk navn. Den udvikler sig til en stor busk eller et lille træ 1-4 m højt. Den blomstrer i august. Bladene er dækket af de blødeste hår, der giver planten et fløjlsagtigt skær. Det er en plante, der først må plantes, når den kan tilbydes en beskyttet, let skygget vokseplads i en fugtighedsbevarende, sur jord. Under disse forhold kan den udvikle sig til havens allersmukkeste busk. Sol, vind og tørke gør den til et ynkeligt skue.


Og jeg som synes jeg havde en stor hortensia i en krukke, nu kan jeg godt se at det er mikrostørrelse. Flere gange har jeg tænkt på at plante den ud i haven, men jeg kan ikke få den ud af potten og jeg nænner ikke at slå potten itu. Hver vinter kommer den ind i det fhv. hønsehus. Den er for et par uger siden kommet ud af vinterhiet og er blevet klippet og nusset og ikke mindst vandet. Desværre kan jeg ikke finde et billede af den i blomst, så her er et som den er nu og skiltet hvor der mere eller mindre ingen oplysninger kan hentes.

Nu glæder jeg mig bare til at de kommer i blomst, men det varer jo et stykke tid endnu. Det er kun købehortensiaerne der altid er i blomst

2 kommentarer:

 1. Hej Tina.
  Hvor er Ida en sød kone. Frosten har ødelagt mange af mine Hortensiaer gad vi om der kommer blomst i bar nogle af dem.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 2. Hej Tina
  Ja det har været en hård vinter for hortensiaerne i år. Den fløjshortensia har jeg også haft, den bredte sig ved rodskud. Jeg forærede mange væk, desværre gik min egen til sidst ud.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.