Sidevisninger i alt

mandag den 6. maj 2013

Blodurt
Blodurt - Sanguinaria Candensis - er nu også udsprunget her hos mig. I forhold til nogle af de andre i blogland, er de her noget bagefter. Menn.. endelig er de fremme og så skal de nydes NU, for det varer så kort! Så de skal placeres, så man ikke kan undgå at se dem.
Kridhvide og helt uimodståelige er de - og må gerne blive til mange flere.
Formeringen er ikke eksplosiv, men alligevel kan jeg hvert år se at der er flere og taget lidt i frøperspektiv, er der jo næsten en hel skov.
Sidste år var jeg med til et foredrag ved nabohaveforeningen, hvor der var lotteri. Dem der sad ved siden af mig vandt og vandt den ene flotte plante efter den anden. Jeg vandt som sædvandlig ingenting....men så fik jeg tilbudt at købe denne enkelte blodurt, for den havde de i haven i forvejen. Og den har i år to blomster!
Så vidt jeg har forstået, holder de dobbelte længst i blomst.

Nu må jeg ud og nyde det gode vejr - har lige et par stauder der absolut skal flyttes, selv om det ikke er det ideelle tidspunkt.

3 kommentarer:

  1. Blodurt er skønne, jeg var heldig at få den dobbelte foræret.

    SvarSlet
  2. Smuk det er den ihvertfald. Jette fra »mit lille Gods« og jeg var også på jagt efter den til det plantemarked vi var på, men havde ikke heldet med os. Ejheller med den hvide kobjælde.

    SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.