Sidevisninger i alt

lørdag den 18. maj 2013

Blærenød som foræring

Skjoldblad (Darmera Petata)


Først i maj fik jeg en mail fra en læser, som havde fundet min blog fordi hun havde købt en af de fine Senetti "Deep Blue" og søgte på nettet efter dem. Der er ikke så meget at finde, men hun stødte på min blog hvor jeg havde skrevet lidt om disse flotte dyb dyb blå blomster, som jeg har købt som sommerblomst de sidste par år. Egentligt kan de vist overleve vinteren indenfor, men jeg bruger dem som sommerblomst i krukker.

Men Ida nøjes ikke blot med at læse om Senettien, hun fandt også dette indlæg - se her hvor jeg skrev at jeg ønskede mig et blærenød-træ.
Sådan et havde hun og tillige en selvsået plante på 25 cm, som jeg gerne måtte få.

Så et par weekender efter, kørte jeg op til Ida, som bor på Vejleegnen, det var altså ikke helt tosset med en GPS, for dér havde jeg ikke fundet ud uden! Jeg skal ikke snakke for jeg bor ligesom lige så langt ude for lov og ret.. bare mere centralt for alting...:-)

Ida gik og lugede i sit bed langs huset i gårdspladsen da jeg kom. Det er sjovt for når man har kommunikeret via nettet, har man ingen anelse om hvad det er for en person man møder. Ida fortalte at hun og hendes mand havde haft guldbryllup for et par år siden og ikke drev gården mere, men haven passede hun stadig. Hun var i øvrigt fra Sdr. Hostrup som ikke ligger så langt fra hvor jeg bor. Det var sjovt.
Hun havde potten med blærenødden i sin lille potte-børnehave - og derfra fik jeg også nogle vibeæg med.
Derefter gik vi en tur i hendes have. En dejlig gammel have hvor alle planterne stod rigtigt tæt, så der ikke var plads til ukrudt.
 Her er Ida i fuld sving med spaden da jeg så mit snit til at tage et billede af hende. Planten hun er igang med at grave et stykke op af, minder om storkonval, men er det ikke. Jeg skal have taget et nærbillede, måske er der nogen der kan sige mig hvad det er.

Da jeg kørte derfra var mit bagagerum pludseligt fyldt! Det var som at få en pose guld - jeg storsmilede hele vejen hjem. Tak til Ida for et dejlig oplevelse. Jeg kommer tilbage med flere beskrivelse af min planteskat.
Blærenød i potten og masser af stauder i kassen bagved.


3 kommentarer:

 1. Hej Tina
  Det er en duskkonval/Smilacina racemosa, du har været så heldig at få af Ida. Glæd dig den har en skøn duft.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Tina.
  Det er skønt at få så mange planter med hjem. Havefolk er skønne mennesker.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.