Sidevisninger i alt

tirsdag den 28. maj 2013

Min lille stensti
Endelig færdig med den lille stensti rundt i det store staudebed. Sidste år i maj blev jeg kun halvt færdig  se her - vi fik ikke hentet flere sten og der skulle flyttes en del planter før jeg kunne komme videre.
Det gjorde jeg så i sidste weekend. Først flyttede, kasserede, rensede jeg en masse planter som stod i vejen eller var vokset sammen til en uskøn rodebunke inklusiv skvalderkål. Så det var bare frem med handsker, greb og andre redskaber og igang. Og jeg fik has på virkeligt meget ukrudt - Aahhh. Så blev der plads til resten af stien- stenene havde min mand hentet hos den lokale stenpusher - vi kalder stien for 'Bo's sti' efter landmanden hvis marker er fulde af sten. Vi har virkeligt gennem årene hente mange sten hos ham, vi har lavet stendiger af to omgange og da går der mange mange sten til.
Til stien bliver stenene lagt direkte i jorden - fuldstændigt uprofessionelt, men der er jo ikke den store trafik, så det er gået fint indtil nu. Dog skal jeg et par enkelte steder der hvor stenene har lagt i 7-10 år have hævet stenene en smule, da jord og trædebregner er vokset ind over.
På hver side af indgangen er der plantet en buskbom som jeg bare havde sat et tilfældigt sted i staudebedet, da de var små. En lodden løvefod som var vokset sig for stor, samt nogle geranier blev delt i mange og blev sat langs hækken, så det måske kan være med til at holde ukrudtet væk der kommer gennem hækken fra marken væk
Nu kan vi gå bagom staudebedet langs fjeldribshækken.
Jeg har plantet en del planter langs stenene, bla. denne søde lille skumblomst tror jeg den hed (endnu en fra Ida)

4 kommentarer:

 1. Hej Tina.
  Det er då en fin lille sti du har lavet.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 2. smuk og enkelt :) flot arbejde :)

  SvarSlet
 3. Åh så fint med en hemmelighedsfuld sti, der lokker med eventyr og oplevelser. Jeg er begejstret for bedets frodige og lidt vilde karakter, som netop giver stien et poetisk og interessant pift. Skønt!

  Dejlig dag fra
  Katinka Raabymagle

  SvarSlet
 4. Fin sti, som bare bliver endnu finere, når planterne breder sig ud til den.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.