Sidevisninger i alt

fredag den 31. maj 2013

Navn?

Er der nogen der ved hvad dette er for en staude?
Den vokser ved min arbejdsplads og er rigtig køn, så måske "stjæler" jeg et lille skud. De gror jo bedst når de er stjålet siges der...

Weekenden byder på en havetur til Fyns land med haveforeningen. Så jeg skal tidligt op i morgen.

Som det ses af svarene, har jeg fået opklaret at det er en Blæresmælde, faktisk en grøftekantsplante, en kønnere omskrivning af ukrudt. Jeg slog den op på nettet og fandt denne beskrivelse fra Danmarks flora - se her
Jeg kunne dog godt forestille mig at den befandt sig i min have - den vil være flot i buketter!
Tak for hjælpen!8 kommentarer:

 1. Jeg mener faktisk det er en såkaldt ukrudt, men har set flere blomsterkunstnere bruge den. Også CD i en af hans bøger om buketter. Men jeg kan simpelthen ikke komme på navnet lige på liggende ryg.

  Håber andre kan? Synes det er noget med "blære-..." , men kan ikke lige finde det frem. Held og lykke med rapseriet. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja, jeg kunne også huske noget med blære - ukrudt ja, men noget kønt ukrudt!

   Slet
 2. Jeg kan huske den hedder noget med smælde, fordi den kan smælde, når man tager rundt om den hvide blomst og slår den ind mod hånden. Og Marianne kunne huske blære og når de to sættes sammen, så bliver det en blæresmælde :-)

  SvarSlet
 3. Hehe - hvor er I dygtige tilsammen - så er den opklaret. Jeg kunne også kun huske noget med "blære".

  Til Tina:..jeg kunne også godt finde på at få den ind i haven her hos mig. Jeg synes den er rigtig fin. Jeg vil dog lige holde øje med kommentarerne her på dit indlæg for at se om nogen har erfaringer ( evt. negative) med den i haverne.

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også det er ret blæret(!)
   Jeg tror jeg tager chancen og giver den en plads i haven.

   Slet
 4. Det gør den nemlig, og den er da skøøøn. Ja, det er vel egentlig en planter der vokser vildt flere steder i Danmark, men derfor kan den jo også godt være fin i haven.

  God weekend!

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.