Sidevisninger i alt

fredag den 23. august 2019

Roser i gårdspladsen

 

Vores gårdsplads har altid været mere praktisk end pæn. Vi har en bæk der løber langs grunden og der vokser meget ukrudt. Vi kan ikke gøre så meget ved det på den anden side, der vender over mod marken, men nu har vi da fået gjort lidt på vores side. Vi kørte noget mere jord på, så det blev lidt mere jævnt, inden vi gik igang med at lave kredse i sten og fik afgrænset gårdspladsen lidt mere.
I forvejen havde vi lavet tilsvarende kreds to andre steder, nemlig ved postkassen og en halvcirkel om et træ, se her 

 
 

Herover er der "tegnet op" - jeg synes at kredsene skulle gå lidt ud i gårdspladsen


Selvom det er meget tidlig forår, og der skulle godt med tøj på, elsker min mand sådan nogle småprojekter, så der skal ikke megen overtalelse til.


Her omkring 1. maj 2018. Da der ikke før har været en egentlig afgrænsning til gårdspladsen, er der rigtigt meget grus og andet skrammel, læs mursten i jorden. Jeg siede gruset fra, hvilket ikke anbefales - bevægelserne gav mig ondt i ryggen resten af sommeren.

 

Så blev der plantet, jeg fik fat i nogle fine barrodsroser fra Bilka i sidste øjeblik.
3 stk. Grand Award og 3 stk. Sympathie, begge røde slyngroser med duft. Grand Award bagerst og Sympathie bagerst i hver kreds.
Det første år i 2018 groede de godt til og havde endda fine roser.

 

Sommer 2019: Begge er groet godt til, dog fører Grand Award helt klart. Sympathie har endnu ikke søgt særligt meget opad. De røde valmuer, som er helt orange ved siden af roserne, er kommet af sig selv. Jeg synes de er smukke sammen.
4 kommentarer:

 1. Hej Tina, sikken et arbejde. Det ser dælme godt ud og hvor er det smuk med de røde roser.
  Jeg ved fra flere i vores kolonihave at de laver et sold der passer på trillebøren og så render de jorden over den. Smart ide hvis man har en ryg der ikke er til at solde jord.


  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sørme også en rigtig god ide - nogle gange får man ikke tænkt sig om, det går jo nok 😐

   Slet
 2. Det ser fint ud med de runde bede, og detaljen med, at cirklen går lidt ind i gruset, er lige det, der sætter prikken over i’et. Nogle gange får valmuer og andre selvsåede blomster sig anbragt på det helt rette sted.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de selvsåede er som regel velkomne.
   Jeg er også ret tilfreds med at de breder sig lidt ud i gårdspladsen...

   Slet

En kommentar er altid værdsat.