Sidevisninger i alt

lørdag den 26. oktober 2013

Sidste buket lathyrus

Sandsynligvis de sidste buketter lathyrus/ærteblomster jeg kan plukke i år

I den blå vase er der to slags lathyrusser, den blå "Flora Norton" som udmærker sig med flotte lange stilke, som gør at den er udemærket at sætte sammen med andre blomster til blandede buketter.
Den er sat sammen med "Lady Grisel Hamilton" - der var dog kun få tilbage. Begge er frø fra Bilka/Claus Dalby. Jeg har allerede købt mange af disse til næste sæson. Var så heldig at komme ud til Bilka, da der var tilbud på restparti til 5 kr. pr. brev. Så dem købte jeg jo pænt af. Næste gang jeg kom derud, kostede de kun 3 kr. pr. brev, og der røg endnu flere i min kurv.
I den klare vase er der en mindre type lathyrus, i hvert fald kortere stilke. Jeg har fået plantet ved en nabo, og tror det er "Matucana"
Så nu er der 3  breve Flora Norton, 6 breve Matucana, 3 breve Lady Grisel Hamilton, 6 brev Janet Scott og 8 breve Black Knight at lege med til foråret.I formiddags var jeg på havebesøg ved et medlem af den lokale afdeling af Haveselskabet, som har ikke mindre end tre haver, en ved huset, en ved sommerhuset og så har de en have på en industrigrund. I hallen går hendes mand og roder med gamle biler veteran) og udenfor regerer fruen. Nej ikke helt, for manden har også en vingård - de havde høstet lidt over 100 liter vin i år. Deres mål var 365 liter, så der var en flaske til hver dag året rundt :-) 
Vi var tre af hunkøn der mødte op på industrigrunden i formiddags kl. 10 - mest for at se Dahliaerne inden det er slut, men selvfølgelig fik vi en grundig gennemgang af haven. Det er jo sådan at når man endelig har besøg af nogen der gider snakke have, så får den hele armen. Vi blev enige om at vi blev nød til at se haven igen til sommer, da der var meget vi gerne ville se i blomst. Herunder nogle af de flotte Dahlia, jeg er ret vild med de orange typer, selvom de andre heller ikke er til at stå for.


Er der nogen der har erfaring med "grimme sider" - når jeg går ind på Trafikkilder og kigger på 'refererende webadresser og websides, så er der sidevisninger fra nogle sider hvor der er damer (tror jeg nok, jeg kiggede kun et splitsekund...) som viser ret meget af deres hud. Det bryder jeg mig ikke om, og vil gerne have det fjernet/slettet. Hjælp søges!

Nå, det var et sidespring (!) Husk at stille uret tilbage og håb på at det der blæsevejr går i sig selv igen.

3 kommentarer:

 1. Du er da gået helt shop amok hvad angår lathyrusfrø ;-) Hvor bliver det flot i din have til næste sommer :-)
  Ang. det med trafikklider kan jeg ikke hjælpe.

  SvarSlet
 2. Hej Tina.Ja! jeg siger da også.......hold da helt op hvor du har købt ind af lathyrus frø.
  Det bliver da helt forrygende til sommer når de blomstre......og dufter.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
 3. Smukke Dahliaer, og det bliver da noget af et skue med dit Lathyrus-hav til sommer og sikken en duft :-)

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.