Sidevisninger i alt

tirsdag den 13. november 2012

Blød eneJeg troede at jeg var fordi den årstid hvor impulskøb på planter var ebbet ud, mennn.. jeg kom lige til at købe to styk blød enebær i forgårs hos købmanden. Jeg har faktisk aldrig set dem til salg med rod før. De kostede en halvtredser pr. stk. og de ligesom gav et hop over i min indkøbkurv da jeg gik forbi.
På latinsk hedder de Chamaecyparis pisifera Squarrosa og bagpå skiltet står der: meget fin flerårig plante til indendørs, udplantning i haven og til krukker. Planten er meget brugbar som pyntegrønt tildekorationer, kranse mm.
Jeg tror jeg vil plante dem i et par krukker her til jul, lige nu er de bare sat i et par potter. De er endnu for små til at jeg kan klippe af dem, der går vist nogle år endnu.
Men er der nogen der ved om hvis jeg en dag planter dem ud, skal de da placeres i skygge for at de ikke bliver grimme og udtørrede?

5 kommentarer:

 1. Hej Tina
  Jeg har en blød ene, som står for tæt på et fyrretræ og dermed i skygge. Den klarer sig fint til trods for, at det kniber med pladsen. Den er ca 5 år gammel.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. ak... ja... også en som har en svag karakter ang. planteindkøb ligesom mig :) , men jeg forstår dig godt :)

  SvarSlet
 3. hej Tina.Du kan godt glæde dig over dine indkøb.For over ti år siden købte jeg også blød enebær,og nu er det et flot opstammet træ.Du kan prøve at gå ind på min side med stedsegrønne planter og se træet.
  Jeg bruger det rigtig meget til dekorationer og kranse.
  God dag Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 4. Jeg har haft blød ene i haven, og været så glad for den. Den måtte desværre fældes, da den tog pladsen for mine rododendron. Jeg har brugt den til pyntegrønt, og sidste år lavede jeg adventskranse af blød ene. Jeg må se at få plads et andet sted i haven…jeg blev helt misundelig da jeg så dine to flotte eksemplarer! ;0)

  SvarSlet
 5. i like so much...Thanks for sharing the good information!
  ไฮโลออนไลน์

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.