Sidevisninger i alt

mandag den 9. april 2012

Jeg ønsker mig et træ

- eller to..
Træer er skønne og jo mere sjældne jo bedre.
Jeg er i mit es, når jeg går i Geografisk have i Kolding og kigger på sjældne træer, så får jeg lyst til at plante en masse af dem i min have:

Jeg kunne ønske mig et Hjertetræ (cercidiphyllum japonicum) som er et yndefuldt træ med nærmest hjerteformede blade. Det får også fine høstfarver.

Hjertetræ
Duetræ
Et andet træ som kunne være pænt i min have er et Duetræ (davidia involucrata)
Ganske vist skal man vente pænt længe på blomstringen - 10-20 år, men de hvide blade mellem de grønne er meget seværdige.

Et lille træ, eller måske nærmere en mellemting mellem træ og busk er Blærenød (staphylea colchica) som har nogle hvide hængende klaser i juni tror jeg og i efteråret nogle blærer som er dens frugter. Både blomster og blærer er flotte og anderledes.
Billederne her er venligst lånt på nettet (wikipedia), da jeg ikke har mine drømme på billeder...


Dette var bare 3 træer som er på min ønskeliste, der er mange flere. Dette vil jeg skrive om senere - og selvfølgelig også om dem jeg trods alt har i haven.

4 kommentarer:

 1. ..har det som dig. Elsker også træer - men nu også de helt almindelige. Der er bare noget fascinerende over træer. Desværre er der ikke plads til så mange i min have, så jeg beskærer og beskærer! For træerne vil jeg ikke undvære :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal være en hård hund når man beskærer og jeg er nok til den bløde side, alligevel har vi hvert forår en kæmpe bunke grene i vores kompost, så noget må der jo ske.

   Slet
 2. Hjertetræ er ganske almindelig træ i danske have og faktisk alle Staphylea vokser som stor busk (man kan good beskære dem som lille træ). Duetræ er fantastisk.. Sidste år jeg set Davidia involucrata var. vilmoriana i Geografiske have og taget et par billede. Det var mirakel!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har nok læst ofte om hjertetræer efterhånden, men umiddelbart kender jeg ingen der har det i haven. Så jeg kunne jo være den første!!
   Nogle træer kan forekomme urealistiske i egen have, men så er det jo dejligt at kunne nyde dem andre steder - og jeg er enig med dig i følelsen af mirakler når man ser et træ som duetræ!

   Slet

En kommentar er altid værdsat.