Sidevisninger i alt

søndag den 15. april 2012

Vores nye hæk

I går var vi på planteskolen for at købe hækplanter. I 1992 da vi fik en havekonsulent til at skitsere en plan til haven, var det mit ønske at få en bøgehæk. men konsulenten sagde: "I har ingen børn endnu og har tiden, men om få år har I hænderne fulde og en 90 m hæk der skal klippes 1-2 gange om året". Og han havde ganske ret, det ville vi ikke have kunne overkomme. Vi fik en fjeldribs (ribes alpinum) som har fået lov at gro næsten uden at blive klippet. Men nu skulle det være, vi købte 60 bøgeplanter 80-120 cm tror jeg der stod og fik dem plantet i det dejlige vejr. Min bedre halvdel gravede en rende, og jeg satte planter i og vandede. Nu glæder vi os til at de springer ud.
 

Før var her en hæk af tjørn og syren. Den blev til et hegn, som kun var køn på den ene side, da bonden klippede hegnet på den anden side med en hegnklipper og derfor var der ingen blomster. Hegnet var også i vejen for vasketøjet, da det havde bredt sig lige rigeligt. Vi fældede hegnet for et par år siden, lavede et stendige og har siden med hårdt arbejde forsøgt at holde jorden fri for ukrudt.

Men nu skal det plantes til. Foran bøgehækken skal der plantes rhododendron.

Jeg har købt ca. 4 forskellige rhododendron, men jeg mangler at købe mere spagnum. Skal der virkelig 300 liter til hver plante?

1 kommentar:

En kommentar er altid værdsat.