Sidevisninger i alt

mandag den 2. april 2012

Yderområderne i haven

Vi bor langt ude på landet, så langt ude at vi ikke har nogle naboer  "over hækken". Det er ikke sådan at vi ingen naboer har, faktisk er her et godt naboskab, men vi bor bare lidt spredt. Derimod har vi marker som nabo og dermed også megen ukrudt. I køkkenhaven som vender ud mod en græsmark hvor der om sommeren går køer på, var hækken som er en fjeldribshæk blevet en tyk uregerlig kompakt masse og derfor fjernede/klippede vi ned for nogle år siden og plantede nye som vi fandt under den gamle hæk. Den er nu 50-70 cm høj. For at undgå ukrudtet fra marken, som især består af tidsler, lagde jeg noget sort fiberdug og derefter flis ovenpå. Det har holdt nogle år nu, men nu trængte det et nyt lag og det fik vi her. Det er granflis og det dufter!

Marken på modsatte side af grunden er en kornmark, som oftest hvede. Vi har haft et tjørnehæk som blev til et tjørnehegn og det fik vi fjernet da høsten var overstået forrige år. Nu kæmper jeg med ukrudtet og så vidt er jeg kommet:
Det er planen at jeg vil plante rhododendron i stykket - sådan hen af vejen (læs når jeg får råd).
Til højre kan man måske se niveauforskel, der er ca. 70 cm ned  og afgrænset med et stendige. Hønsehuset er ikke brugt til høns mens vi har boet her, men til opbevaring af potter, havemøbler, havetrampolin og mange andre helt nødvendige ting til haven.

1 kommentar:

  1. Det bliver flot med en række af rhododendron, og klart det er en bekostelig affære. Men prøv at check Vivi's blog, måske du der kan få lidt hjælp:
    http://mitgronneunivers.blogspot.com/2012/04/rhododendron-i-blomst-og-hushandel-i.html jeg er ikke helt klar over, hvordan man formerer rhododendron kan også være Lisbeth fra Høneballehaven kan være til hjælp. Det kan være de kan fortælle dig om formering! Pøj pøj

    SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.