Sidevisninger i alt

søndag den 15. september 2013

Lyserød kattehale

Når vi er på sommerferie, tager jeg altid et smut alene på havetur. Ingen andre er interesseret i at komme med, så jeg må jo ofre mig...
Jeg kørte ud til Staudestedet i Grenå, som overraskende nok handler med stauder! 

Hvordan kan det være at selvom man burde være fornuftig og efterhånden også har erfaring for at det er bedst mindst at købe 3 af hver - alligevel altid kommer hjem med én af hver. 
Ja, denne gang var det pladsen - vi havde jo en kæmpe oppakning med til sommerhuset, som vi også skulle have med hjem igen.. så der var altså ikke plads til SÅ mange planter.
Man altså lidt blev det til. Især er jeg glad for denne lyserøde udgave af kattehale Lythrum sahcaria 'Blush'. Den passer bedre ind til mange ting end den mere almindelige som er kraftigt pink.
Og i øvrigt købte jeg to af disse :-) Senere har jeg dog investeret i et par stykker mere, så jeg håber at de vokser sammen til en god blok til næste sommer

Herover og under i selskab med Solhat 'Southern Belle'og Floks samt stjerneskærm og frynsede marguritter.

Jeg købte også - et enkelt eksemplar - af Altheaea cannabina - Hamp-stokrose med de yndigste lyserøde blomster. Bliver op til 180cm og blomstrer juli-september. Kunne godt have haft et par stykker mere.
Desuden købte jeg:
Adenophora confusa 'Hemelstaling - på dansk: kirteldrager
blålilla - op til 100 cm og blomstrer juli-august.

Cupatorium maclilatum Atepurpurea - Hjortetrøst. 

Amsonia 'Blue Ice' lys blå ca 30 cm og blomstrer i jun-juli - den var næsten afblomstret, men det var de yndigste BLÅ blomster!

Billeder må vente til næste år, dette blot til min huskeliste!3 kommentarer:

 1. Den lyserøde kattehale ser rigtig fin ud. Jeg kan nu godt finde på at købe flere eksemplarer af en staude - det kommer helt an på dens grokraft.

  SvarSlet
 2. Godaften Tina.Smuk rosa kattehale du har købt.Har selv lige købt en pink......så ikke den rosa på min planteskole-øv!Du kan se min, som er ved at være slut, i mit nye indlæg......har lige lavet et stort nyt bed.
  Smuk solhat du viser.....er blevet rigtig glad for dem.
  God aften Jette

  SvarSlet
 3. Jeg er også lidt tilbageholdende med at købe for mange af en staude. Især hvis jeg ikke ved, hvordan den arter sig i min have.
  Kattehalen har jeg også fået købt i år, og altså kun i et eksemplar, da jeg ikke ved hvor hurtigt den vil brede sig!

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.