Sidevisninger i alt

mandag den 12. august 2013

Spydverbena


En af mine yndlingsplanter er spydverbena 'Verbena Hastata'
Den har det lette og oprette som jeg rigtigt godt kan lide. man kan tydeligt forstå hvorfor dens navn indeholder ordet 'spyd', selvom den absolut ikke stikker!
Den er rigtig fin i buketter og det er ofte mit 'målebæger'; at de skal være brugbare i buketter - dog har jeg ikke kunnet nænne at plukke ret mange af disse endnu...

De findes i tre farver - lyserød, lilla og hvid - og nu har jeg anskaffet mig dem alle - kan jo ikke lade være...
Den lyserøde fik jeg for et par år siden og den er den flotteste efter min smag. Den er høj - over en meter - og smider gerne frø, men slet ikke så det er en plage. Jeg flytter dem bare efter behag.

Den lilla har jeg lige fået i år og jeg ved ikke om det er tilfældigt, men den er kun ca 30 cm høj. Tror måske bare den lige skal gro til og så den bliver højere næste år.


Den hvide har jeg sat i mit rosenbed med Astrid Lindgren roser og brudeslør. Den er vel en 50-60 cm nu, men bliver måske også højere næste år.
Jeg synes den er lidt anonym og så har den gulblege blade... hvilket ikke helt fremgår af billedet - men sød alligevel.

16 kommentarer:

 1. Jeg er også meget glad for spydverbena, i hvert fald de to første, du nævner. Det bliver spændende at se, hvordan den hvides blomster visner - hvide blomster bliver ofte så grimme, når de visner, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan rigtigt godt lide hvide blomster, men de har som du nævner den ulempe at de visner "grimt"...

   Slet
 2. Jeg har også alle 3 farver. Den rosa fik jeg i år, og den er meget sød og må gerne brede sig. Den hvide er ikke så høj endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også at de vil vokse lidt opad med tiden.

   Slet
 3. Jeg har også alle tre farver, og de blå og hvide bliver mindst lige så høje som den rosa, så du kan godt glæde dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Venter med længsel på næste års blomsterflor

   Slet
 4. Jeg er også helt vild med spydverbenaen og jeg har sået den for første gang i år, og har fået rigtigt mange af både de blå og lyserøde. Nu er jeg bare spændt på hvor vinterhårdføre, de vil være. Forhåbentligt er de mere hårdføre end kæmpeverbenaen, som ikke overvintrer hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja min lyserøde har overlevet i hvert fald de sidste to vintre. Så jeg tror den er mere hårdfør end kæmpeverbenaen, der dog begynder at titte frem mellem roserne i min have lige nu.

   Slet
 5. hups, jeg har kun een farve...... det går da virkelig ikke, afsted, afsted :)

  SvarSlet
 6. hej Tina.Dejlig staude.....skal helt klart have den i alle tre farver.For den er da bare så smuk.God aften Jette

  SvarSlet
 7. Jeg har den hvide og er rigtig glad for den - jeg har fået flere små selvsåede planter i bedet. Det er vist 3. sæson jeg har den.
  Jeg synes ikke der er problemer med at den hvide "visner grimt" som f.eks. med min hvide lampepudser og den hvide hestemynte.
  Jeg er jo kommet "med på" farven lilla, så det kan da være at jeg skal have den lilla ind i samlingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har faktisk den helt rigtige lilla farve efter min smag, så jeg kan kun anbefale den.

   Slet
 8. Spydverbena kan jeg også godt lidt og jeg har netop fået den lilla i haven. Det glæder mig, at du skriver, at den er god til at så slig selv - det må den gerne her, så jeg kan få lidt flere planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det bedste er at den ikke bliver en plage, hvis man kan nænne det kan de bare trækkes op (men det nænner jeg ikke, så derfor står de nogle utilsigtede steder, men hvad gør det?

   Slet

En kommentar er altid værdsat.