Sidevisninger i alt

torsdag den 17. maj 2012

Sargentæbler

Midt i haven har vi en måneformet bed, som er beplantet med diverse træer og buske. Vi købte 11 Sargentæbler (Malus sargentii) da vi anlagde det først i 90'erne og de er store og flotte nu. Jeg "straffer" dem lidt = beskærer dem lidt hvert år, så vi kan klippe plænen.
Og de blomstrer lige nu og jeg nyder synet. Det er som sne på en majdag.

 De er ikke alle lige udsprunget endnu, men det varer kun få dage, før det hele er som én stor hvid sky.
Kirsebærtræet er afblomstret, og jeg er spændt på om vi får nogle kirsebær i år, da frosten jo lige viste sit strenge ansigt da de blomstrede. Det gjorde den også sidste år, og da fik vi ingen bær. Andre år har vi fået så mange at vi var meget trætte af dem (og af hvepsene der mæskede sig i overskuddet), men normalt er det stærene der har størst glæde af bærrene. De kommer i en stor skare og har tømt træet i løbet af meget kort tid. Jeg har prøvet at løbe ud og jage dem væk. Så sætter de sig ude i marken og venter til jeg er gået, så det kan ikke betale sig at bruge krudt på det.

Jeg fik ikke taget et billede da det var i fuldt flor, her alligevel et billede af det flotte kirsebærtræ. Pletterne på græsplænen er fra muldvarpeskud!! øv.
Æbletræerne blomstrer også lige nu. Da vi kom hertil var der to gamle æbletræer. Et Ingrid Marie og et Belle Boskop. Ingrid Marie træet er gået til ved et par storme, men Belle Boskop træet har vi endnu og det er stort og flot. Æblerne bruges til æblegrød som børnene elsker og ellers til fuglene. Bag træet er vores kompost. Og den er fyldt!! Vi plejer ellers at tømme den hvert forår, men af en eller anden grund har vi ikke fået det gjort i år. Roserne i potterne skal plantes ud i bedene, da de har været i potte en del år nu og trænger til at komme ud i "den virkelige verden".6 kommentarer:

 1. Smukt syn med alle de blomstrende træer :-)

  SvarSlet
 2. Malus sargentii er en af mine yndlinge, sammen med bærmispel. Jeg har selv en stor gruppe, der vokser frit. Men på mit arbejde bruges den i store områder som pur. Det overvejer jeg at gøre et andet sted i haven (hvis jeg ikke får en ny ide´ inden).

  SvarSlet
 3. Her var vist lige en blog jeg vist også må følge med i... :o)
  Hvor er det nogle skønne gamle træer du har i haven, og dejligt at se hvor flot sargens æble blomstrer. Jeg har en lille-bitte hæk plantet sidste år, så der er noget at se frem til. :o)

  SvarSlet
 4. Hvor ser det godt ud med alle de træer der blomstrer.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 5. Hvor har du mange skønne store træer som blomstrer. Det er virkelig smukt :-)

  SvarSlet
 6. Smukke sargentæbler - jeg glæder mig til min hæk bliver ligeså stor. Og hvor ser det hele bare grønt og frodigt ud - det kan nok godt vente lidt endnu på komposten.

  SvarSlet

En kommentar er altid værdsat.