Sidevisninger i alt
mandag den 2. juli 2012
Haveplaner og Klokkebusk
Jeg sidder og kigger på min haveplan fra først i halvfemserne. Tegnet af Erik Kiil fra Haveselskabet. Vi havde tegnet havens omrids op på nogle sammentapede stykker A4 mm-papir. Og på den nu 20-år gamle let gulnede rulle, er der tegnet ringe ind hvori der fx. står G1, O10, V18 og mange andre koder for planter. Og jeg HAR en liste hvor oversættelserne står, men jeg har ledt og ledt og jeg kan ikke finde den. Inde i mit lille hovede er jeg sikker på at den er et sted, men hvor? Det er da bare irriterende, når der nu er noget jeg gerne vil tjekke.
Jeg vil sige at vi har fulgt den sådan 50-60 %, men da vi ikke havde penge til at købe det hele på een gang, er der planteprojekter, der aldrig er blevet til. Noget er også blevet sløjfet igen, da tiden ikke rakte da børnene var små. Så var der også alle de planter – blomster, buske og træer som jeg fik af kollegaer, familie og venner. De kunne da ikke gå til spilde, selvom der ikke var tegnet en plads til dem. Nogle af dem er blevet rigtigt godt placeret og nogle er der ikke mere. Men jeg kunne da godt have tænkt mig at se om nogle buske jeg har var en del af den oprindelige plan – og derfor leder og leder jeg efter den liste. Øv.
En af dem jeg var interesseret i at tjekke er Klokkebusk. Jeg har den i 2 farver, en mørk og en lys. Jeg synes at selve buskene er lidt uinteressante, vilde og ranglede. Blomsterne er fine, men ikke attraktive og længeblomstrende nok. Defor overvejer jeg at fjerne eller flytte dem hen til en mere ydmyg plads. Men når jeg ser billederne, er de da egentligt pæne nok. Nu går jeg ud og kigger. Tjah, så ringe er de vel heller ikke, når de blomstrer vel at mærke. Måske får de lov at blive lidt endnu.
Jeg ser der også har sneget sig en hyld ind. De skal simpelhen holdes øje med, de gror som det reneste ukrudt. Heldigvis afslører de sig selv når de blomstrer.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Da det er Erik Kier, der har lavet din plan, kan det meget vel tænkes at den store ranglede mørkerøde er Weigela Eva Ratke.
SvarSletDen skal bare studses lige efter blomstringen, så de nøgne grene ca.halveres og de nye lange skud, der kommer nu bagefter, skal knibes over 3-4 bladpar. Ligeså med den rosa, som kan være Bristol Ruby.
Hilsen
Anne Marie (den gamle gartner)
Det er sjovt at jeg netop har købt klokkeranke på grund af de brogede blade, og jeg er vild med den, at den så fik så smukke blomster efterfølgende var bare en sidegevinst.
SvarSletAnne Marie ved bare det der med navne!
Det er sjovt at jeg netop har købt klokkeranke på grund af de brogede blade, og jeg er vild med den, at den så fik så smukke blomster efterfølgende var bare en sidegevinst.
SvarSletAnne Marie ved bare det der med navne!